Napojovací díl na SCHIEDEL ABSOLUT 140/180

Kód: 1177141871
2 857 Kč / ks 2 361 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení
Pro připojení kouřovodů průměru 140 mm na systém SCHIEDEL ABSOLUT průměru 180 mm, je tlakově těsný a nepropustný.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Napojovací díl na SCHIEDEL ABSOLUT 140/180 kód 1177141871

Pro bezproblémové připojení kouřovodů průměru 140 mm na systém ABSOLUT průměru 180 mm. Je tlakově těsný a nepropustný, lze jej lehce namontovat.

Nerezový přechodový díl pro dilatační napojení kouřovodu. Přechodový díl se nasazuje na sopouch komína, kouřovod se zasunuje do přechodu. Pro doknalé utěsnění jsou v drážkách nalepeny těsnící provazce. Výrobek je certifikován.

Obejme keramickou tvarovku zvenčí a tím tak zabrání roztržení keramiky. To se stává při zasunutí kouřovodu stejného průměru dovnitř keramické tvarovky.

U moderních vícevrstvých komínů SCHIEDEL ABSOLUT Schiedel, kde je vnitřní průduch komínu SCHIEDEL ABSOLUT tvořen keramickými vložkami a ze stejného materiálu je i hrdlo sopouchu, do kterého se napojuje kouřovod, nastává problém spojený s rozdílnou tepelnou roztažností ocelového kouřovodu a keramického hrdla sopouchu.

Pokud bychom například do komínu SCHIEDEL ABSOLUT o průměru 200 mm zasunuli přímo, natěsno ocelový kouřovod také o průměru 200 mm, mohlo by dojít po zahřátí kouřovodu na provozní teplotu k roztržení keramického hrdla. Proto je nutné napojení řešit tak, aby se eliminovaly rozdílné rozměrové změny obou materiálů při změnách teploty.

Řešením je použít speciální napojvací díl na SCHIEDEL ABSOLUT, který se nasouvá na keramické hrdlo sopouchu. Lze ho použít pouze v případech, kdy hrdlo vyčnívá z těla komínu SCHIEDEL ABSOLUT, jako je tomu například u sopouchů pro napojení kouřovodu pod úhlem 45° nebo u u sopouchů pro napojení kouřovodu pod úhlem 90°, aby bylo možné tento napojovací díl na soupouch navléknout.

Objednací znak / kód: 1177xxyy71

xx - dimenze kouřovodu
yy - dimenze ABSOLUT

Doplňkové parametry

Kategorie: Napojovací díly Schiedel ABSOLUT
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 5 kg